arlogit3.jpgcomputer_banner_3-2.jpg
Dataservice Om oss Kontakt Till salu Nyhetsbrev
Datorer Nätverk Backup Öppettider Ordlista Tips&Tricks

Backup

Livslängden på en hårddisk varierar mellan 3-5 år i genomsnitt.
Rädda tillbaka filer från kraschad hårddisk kan ibland bli väldigt dyrt så därför skall man alltid ha backup på sina viktiga filer som dokument, digitalkamerabilder, semesterfilmer m m.

Har du råkat radera en fil av misstag kan man troligtvis återställa den men det viktiga är att stänga av datorn direkt efter misstaget och inte använda den innan filen är återskapad. Risken är annars att man skriver över data på disken på just det stället där din fil finns som du vill återställa.

Bakup kan man göra på många sätt, alltifrån ett USB minne till en NAS-lösning som alla i företaget/familjen kan komma åt via nätverket.

En NAS-lösning kan beskrivas som en enkel dator med ett antal hårddiskar inuti. Ett smart sätt att lagra filer på när hårddiskutrymmet tryter, som backup-lösning för filer du är rädd om eller om du vill komma åt dina filer så strömsnålt som möjligt, även när datorn är avstängd. En NAS är den centrala punkten i ditt digitala hem. Eftersom den är kopplad till din router kommer du åt allt trådlöst via hemnätverket. Har du filer som du inte vill att ungarna ska komma åt finns det NAS-enheter som gör det möjligt att sätta upp konton för familjemedlemmarna.

Kontakta oss så kan vi lämna förlag på den lösning som passar just er.

sigtunavy2-3.jpg